Prima pagină D:News

Cat costa moartea unui leu?

Redactia Descopera.ro | 11.17.2010 | ● Vizualizări: 302
Cat costa moartea unui leu?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Alarmate de scaderea fara precedent a numarului leilor din rezervatiile sud-africane, mai multe organizatii de protectie a naturii au facut cercetari, in speranta aflarii pretului exact platit de vanatorii bogati pentru uciderea unui leu.

In aceasta directie, organizatiile au apelat la celebrul Kevin Richardson, cunoscut sub renumele de "The Lion Wisperer", un iubitor al leilor, care a cheltuit o avere pentru crearea unei rezervatii private in Africa de Sud, rezervatie pazita cu arma si destinata salvarii ultimilor lei.

Denumita Kingdom of the White Lion, rezervatia din Boerdestroom adaposteste si cateva exemplare impozante de lei albinosi, care altfel nu ar fi supravietuit in salbaticie, deoarece culoarea lor stridenta nu le-ar fi servit drept camuflaj eficient la vanatoare.

Leii au devenit din ce in ce mai rari, singura cauza a mortalitatii lor accentuate fiind vanatoarea cu pusca. Expertii sustin ca daca nu se iau masuri urgente, leii vor deveni, in cativa ani, la fel de periclitati precum tigrii, rudele lor apropiate din Asia.

Investigatia a scos la iveala ca bogatii din SUA, Europa Occidentala si de Est, platesc, fara sa clipeasca, suma de 40.000$ pentru a ucide un leu adult.

Sursa: TheStar