Prima pagină D:News

Iata uluitoarele bogatii ale Mafiei! (FOTO)

11.20.2010 | ● Vizualizări: 2693
Iata uluitoarele bogatii ale Mafiei! (FOTO)     Mafia, crima organizata, lumea interlopa, droguri, armament, prostitutie, mexic, captura, operatiunea politiei, razboiul impotriva drogurilor + zoom
Galerie foto (29)

Administratia SUA de Combatere a Drogurilor (DEA), lucrand in parteneriat cu autoritatile mexicane, a reusit, conform propriilor declaratii, sa faca “cea mai mare captura de bani si droguri din istorie” in luna septembrie a anului trecut.

In urma operatiunii armate, fortele de ordine au confiscat 205,6milioane de dolari, 200.000 de euro si 157.500 pesos alaturi dealte valori, masini, droguri si armament, totuldintr-o singura resedinta folosita de producatorii de metamfetaminadin continentul nord-american.Banii gasiti ascunsi in pereti, in serviete si in dulapurile uneivile din Lomas de Chapultepec, unul dintre cele mai luxoasecartiere din Mexico City, locuit de ambasadori si magnati dindomeniul afacerilor, proveneau din profitul rezultat din traficulde metamfetamina vanduta inStatele Unite ale Americii.DEA si autoritatile mexicane au lucrat timp de un an la aceastaoperatiune. Sapte indivizi au fost arestati si retinuti timp detrei luni, pe perioada desfasurarii ulterioare a investigatiei.

Procurorul general mexican Eduardo Medina Mora a declarat ca sumelede bani descoperite aveau legatura cu una dintre cele mai mariretele de pseudeofedrine din emisfera nordica, ingredientulprincipal pentru producerea metamfetaminelor.Tot Mora a spus ca filiera opera din 2004 si era condusa de unchinez care a dobandit cetatenia mexicana. Liderul nu a fost capturat,asucunzandu-se, probabil, in afara tarii.

Sursa: Buzzinn

Descopera lumea in care traiesti: