Prima pagină D:News

Imagini uimitoare din spatiu ale celor mai faimoase obiective terestre (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 11.23.2010 | ● Vizualizări: 278
Imagini uimitoare din spatiu ale celor mai faimoase obiective terestre (FOTO)     fotografii, cele mai frumoase fotografii, fotografii senzationale, galerie foto, fotografii din spatiu, geo eye + zoom
Galerie foto (8)

Infatisand frumusetile naturale, dar si pe cele construite de om, aceste imagini remarcabile au fost realizate de la 680 de km deasupra suprafetei Pamantului. De la cel mai inalt munte de pe Planeta, Everest (8848 m), pana la cea mai inalta cladire ridicata de om, Burj Khalifa (828 m) – fotografiile fac parte dintr-un calendar realizat din imagini facute de satelitii GeoEye.

Cei trei sateliti GeoEye, operati de la o baza din Virginia, sunt folositi exclusiv pentru Google Earth si aplicatiile Google Maps. Pe tot parcursul anului trecut, programul Geo Eye a adunat 340 de milioane de kilometri patrati de fotografii. Cel mai nou satelit - GeoEye 1, lansat in 2008, este atat de perfomant incat poate fotografia extem de clar o sticla de bere de pe Terra. Intregul proiect a costat 314 milioane de lire sterline.

Burj Khalifa - cea mai inalta cladire de pe Terra

Varful Everest

Faimoasa Piazza del Campo din orasul italian Sienna

Takla Makan, cel mai intins desert din China

Desertul Namib, sud-vestul Angolei

Augusta Golf Club, SUA

Faimoasa insula greceasca Santorini