Prima pagină D:News

E aievea? Aceasta masinarie construieste drumuri ca prin magie (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 11.25.2010 | ● Vizualizări: 259
E aievea? Aceasta masinarie construieste drumuri ca prin magie (FOTO/VIDEO)     Tiger Stone, utilaj, masinarie de construit drumuri, pavaj, caldaram, piatra cubica, constructii, inedit, bizar, unic, galerie foto-video + zoom
Galerie foto (7)

Tiger Stone este un utilaj olandez de construit drumuri incredibil de eficient, care “se hraneste” cu piatra de pavaj, pe care o aseaza apoi pe sol sub forma unor tipare intretesute a caror realizare manuala ar necesita timp si munca inzecite.

Masinaria-minune, poreclita "Imprimanta de Drumuri", poate "regurgita" pana la 400 de metri patrati de caldaram zilnic. Unul pana la trei operatori umani stau pe platforma lui Tiger Stone si deplaseaza manual piatra cubica din bara de incarcare in compartimentul de "alunecare" - desigur, pietrele trebuie dispuse aici de muncitori in forma tiparului dorit. Din acel moment, gravitatia face in asa fel incat pietrele sa se alipeasca, intr-un strat de latimea unei strazi, deasupra nisipului imprastiat in prealabil pe sol.Utilajul de mare putere este alimentat electric si are putine componente in miscare, astfel ca zgomotul pe care il produce si eforturile de mentenanta tind sa fie minime. "Tigrul" isi pastreaza traiectoria cu ajutorul unor senzori integrati, care urmaresc linia drumului de pavat. Masinaria este capabila sa paveze cel putin 300 de metri patrati de drum intr-o zi, in timp ce, stand in genunchi si punand pietrele cu mainile, muncitorii reusesc in acelasi interval de timp o performanta de aproximativ 75-100 de metri patrati.Tiger Stone este disponibil in variantele de patru, cinci si sase metri latime si are costuri cuprinse intre 60.000 si 80.000 de euro.

Sursa: Amuzingplanet

Descopera lumea in care traiesti: