Prima pagină D:News

Fantasticele sicrie din Ghana dau... culoare mortii (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 11.27.2010 | ● Vizualizări: 583
Fantasticele sicrie din Ghana dau... culoare mortii (FOTO)     moarte, deces, inmormantare, inhumare, incinerare, cosciug, sicriu, ritual, bizar, misterios, inedit, unic, galerie foto, imagini + zoom
Galerie foto (13)

Pentru tribul Ga din zona de coasta a Ghanei, inmormatarile sunt ocazii de intristare, dar si de sarbatoare. Oamenii Ga cred ca, atunci cand cineva apropiat le moare, trece de fapt intr-o alta existenta – iar tribul se asigura ca face acest lucru cu stil. Oamenii Ga isi onoreaza mortii prin cosciuge viu colorate care le celebreaza modul de viata.

Sicriele sunt astfel proiectate incat sa reprezinte un aspect din viata defunctului - cum ar fi o masina in caz ca a fost sofer, un peste daca a trait langa mare sau o masina de cusut pentru o fosta croitoreasa. De asemenea, aspectul cosciugului poate simboliza virtuti sau vicii, pasiuni sau temeri.Pe infierbantatele si aglomeratele strazi din Accra, capitala Ghanei, se pot gasi numerosi comercianti de cosciuge; cosciuge cioplite in forma de ciocan, peste, masina, telefon mobil, gaina, cocos, leopard, leu, canoe, nuci de cocos, elefanti, sticle etc. Este o industrie de mare angajament aici, precum si una foarte banoasa. Un sicriu din categoria celor mentionate poate costa si 400 de dolari, echivalentului salariului mediu pe un an de zile in Ghana.

Sursa: Amuzingplanet

Descopera lumea in care traiesti: