Prima pagină D:News

Incalzirea globala isi incetineste ritmul

Redactia Descopera.ro | 11.26.2010 | ● Vizualizări: 74
Incalzirea globala isi incetineste ritmul     incalzire globala, ocean, umiditate, temperatura, clima, meteorologie + zoom
Galerie foto (1)

Rata de crestere a incalzirii globala a incetinit simtitor in ultima decada, anunta mai multi specialisti britanici. Acesta este rezultatul masurilor antipoluare luate, cu precadere, in Asia. Un alt factor important, anunta aceiasi specialisti, este eliberare de sulf in atmosfera, gaz ce reflecta lumina solara, efectul fiind o racire a temperaturilor.

Masuratorile au aratat ca temperatura a crescut pe glob, in medie, cu 0,16 grade pe decada, dar in ultimii zece ani, cresterea a fost estimata la doar 0,5 - 0,13 grade Celsius. Cercetatorii anunta, insa, ca nu avem prea multe motive de bucurie. Chiar si cu incetinirea procesului de incalzire globala, ultimul deceniu a fost cel mai cald din istoria cunoscuta. "Trendul incalzirii a scazut usor, dar este inca vorba de incalzire globala. Intrebarea este de ce se intampla acest lucru, iar scepticii aduc mereu in discutie acest aspect. Nu trebuie sa subestimam puterea naturii si ceea ce se intampla in jurul nostru", declara Vicky Pope, unul dintre specialistii care au realizat studiul.

Sursa:DailyMail