Prima pagină D:News

Va trebui sa platim pentru razele solare? "Stapana" Soarelui isi cere obolul!

Redactia Descopera.ro | 11.30.2010 | ● Vizualizări: 494
Va trebui sa platim pentru razele solare? "Stapana" Soarelui isi cere obolul!     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Angeles Duran, o femeie din regiunea galitiana a Spaniei, pretinde ca este detinatoarea de drept a Soarelui si intentioneaza sa pretinda taxe de la toata populatia terestra, in caz ca mai vrem sa ne bucuram de razele si de caldura astrului incandescent.

Suna nebunesc, iar notarul pe care Angeles l-a consultat in aceasta privinta a crezut acelasi lucru, insa argumentele femeii l-au facut sa-si puna intrebarii asupra posibilitatii reale ca cineva sa devina proprietarul stelei care lumineaza Pamantul.

Exista o intelegere internationala conform careia nicio tara nu are dreptul de a-si proclama dreptul de posesie asupra unei planete sau a unei stele, insa nicaieri nu se mentioneaza nimic cu privire la indivizi.

Prin urmare, un american care a stiut acest lucru, s-a grabit sa se autoproclame proprietarul tuturor planetelor din Sistemul Solar precum si al Lunii. A uitat, totusi, sa mentioneze si Soarele, asa ca Angeles pretin isi anunta acum improprietarirea.De asemenea, spanioloaica ia in considerarea si posibilitatea de a le cere oamenilor sa plateasca o taxa, daca vor sa mai profite de beneficiile aduse de Soare. S-a consultat deja cu Ministrul spaniol al Industriei si i-a explicat ca pretentiile sale nu sunt catusi de putin scandaloase.

"Daca poti pune taxe pe rauri, de ce sa nu poti face acelasi lucru si cu Soarele?", isi sustine cauza Duran. Totusi, in nemasurata ei generozitate, femeia este dispusa sa cedeze 50% din castiguri bugetului de stat, 20% bugetului de pensii minime, 10% cercetarii si alte zece procente pentru a pune capat foametei mondiale. Ia in considerare sa pastreze pentru sine numai 10% din sumele pe care le-ar putea obtine.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: