Prima pagină D:News

Chinezul care traieste in Casa-Cos

Redactia Descopera.ro | 12.04.2010 | ● Vizualizări: 180
Chinezul care traieste in Casa-Cos     no tags + zoom
Galerie foto (6)

Daihai Weng este un tanat designer chinez care a reusit sa uimeasca o lume intreaga, dupa ce a decis sa isi construiasca o casa in forma de... ou.

Originar din provincia Henan si in varsta de doar 24 ani, Daihai Feng a absolvit Universitatea de Arhitectura din Beijing, devenind celebru in urma construirii cu mijloace proprii a unei case mai putin obisnuite. La baza nastrusnicei sale idei, s-au aflat preturile uriase ale chiriilor din capitala chineza.

Astfel, in numai doua luni si cheltuind doar 960 $, Daihai si-a construit casa mobila a visurilor sale. Casa, care pare fie un cos de nuiele, fie un ou urias, depinde de imaginatia privitorului, a fost construita pe un cadru de bambus si acoperita cu diverse materiale izolatoare de provenienta ecologica. Acoperisul si peretii sunt cultivati cu alge si diverse specii de iarba locala, pe care artistul le stropeste zilnic pentru a le accelera cresterea. Inauntru, si-a amenajat un pat, o mica cada si o lampa actionata cu ajutorul unui mic panou solar.
Sursa: OdittyCentral

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI