Prima pagină D:News

Godzila intra in lupta cu balenierele japoneze

Redactia Descopera.ro | 12.07.2010 | ● Vizualizări: 187
Godzila intra in lupta cu balenierele japoneze     godzila, baleniera, ecologie, balena, vanatoare, japonia, militant + zoom
Galerie foto (1)

Unul dintre cele mai performante vase ale militantilor impotriva pescuitului de balene, Godjira, sau Godzila, isi va relua misiunea de salvare a uriaselor cetacee odata cu deschiderea sezonului de vanatoare de balene din Japonia. Locky MacLean, un canadian in varsta de 30 de ani, va fi noul capitan al vasului, dupa ce a aparat cauza mamiferelor marine timp de 11 ani.

Godzila a ancorat in portul australian Hobart pentru realimentare si va porni in misiune alaturi de alte doua vase, Steve Irwin si Bob Baker. "Nu am nicio intentie sa provoc un accident cu o baleniera si va asigur ca misiuni de tip cow-boy, cum a fost cea de anul trecut, nu vor mai avea loc. Pastrarea vasului intr-o singura bucata este o prioritate a mea", a declarat noul capitan al ultraperformantului vas.

Anul trecut, vasul Ady Gil, o copie aproape identica a Godzilei, a intrat in coliziune cu o baleniera japoneza, suferind avarii grave si scufundandu-se, fapt ce a dus la arestarea capitanului acestuia, Pete Bethune.

Godzila, vas ce a costat 1,2 milioane de dolari, poate atinge o viteza aproape dubla fata de Steve Irwin si Bob Baker, va fi utilizat in special pentru a monitoriza activitatea balenierelor si pentru a goni uriasele mamifere marine din calea acestora. In plus, capitanul Locky MacLean este increzator in reusita misiunii sale, mai ales ca vanatorii japonezi par in dezavantaj clar fata de vasele ecologistilor: "Balenierele sunt mult mai putine anul acesta, nu dispun de vase care sa le asigure realimentarea si vor trebui sa se retraga mai devreme decat de obicei. In plus, ele au parasit portul cu o intarziere considerabila fata de programul obisnuit si, chiar daca au cateva zile avans in fata noastra, sunt sigur ca le vom ajunge din urma gratie tehnologie net superioare de care dispunem", a concluzionat acelasi Locky MacLean.

Godzila va ridica ancora in urmatoarele zile ale acestei saptamani.

Sursa:DailyGalaxy