Prima pagină D:News

Presedintele kazah vrea sa fie nemuritor

Redactia Descopera.ro | 12.09.2010 | ● Vizualizări: 80
Presedintele kazah vrea sa fie nemuritor     nemurire, tinerete, tesuturi artificiale + zoom
Galerie foto (1)

Mai intai a facut astfel incat Parlamentul sa promulge o lege care-i da posibilitatea de a fi presedintele tarii atata vreme cat va dori, iar acum le-a cerut oamenilor de stiinta sa descopere elixirul tineretii fara batranete. Pe cat se pare, proiectul politic al lui Nursultan Nazarbaiev, presedintele Kazahstanului, este acela de a nu renunta la putere inca mult timp de-acum inainte.

Nazarbaiev, in varsta de 70 de ani, a fost numit anul acesta de Parlament Elbassy (Parintele Natiunii), o functie creata special pentru a-i permite sa aiba un cuvant de spus in politica chiar si-atunci cand nu va mai fi presedinte. De altfel, avand in vedere ca Parlamentul a eliminat limita de mandate a acestuia in functia de sef al statului, daca va dori, Nazarbaiev va putea fi presedinte pe viata. Iar aceasta viata, daca oamenii de stiinta kazahi vor fi suficient de inspirati in studiile lor, ar putea fi mult mai lunga decat spera constestatarii presedintelui, care-l descriu pe acesta drept un adevarat tiran.

In cadrul discursului sau de inaugurare a unei noi universitati in Kazahstan, denumita (nici nu se putea altfel) Nazarbaiev University, presedintele le-a cerut cercetatorilor de la Centrul pentru Stiinte ale Vietii sa-si fixeze drept prioritate realizarea de tesuturi artificiale umane care sa serveasca la reintinerirea corpului. Cu siguranta, in timp ce dadea aceste indicatii pretioase, Nazarbaiev avea in vedere un singur corp. Al sau.

Sursa: La Stampa