Prima pagină D:News

S-a inventat dispozitivul de transformare a plasticului in combustibil (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 12.15.2010 | ● Vizualizări: 1341
S-a inventat dispozitivul de transformare a plasticului in combustibil (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Intr-o incercare salutara si eficienta de a ne proteja in fata efectelor nocive ale deseurilor din plastic, inventatorul japonez Akinori Ito, de la compania Blest, a dezvoltat o masinarie capabila sa transforme plasticul inapoi in petrol.

Dispozitivul, produs la dimensiuni diferite, atat pentru intrebuintare industriala cat si domestica, poate transforma cu usurinta un kilogram de deseuri din plastic intr-un litru de combustibil fosil, consumand aproximativ 1kWh de electricitate. Totul, fara emisii de CO2 pe durata procesului.

In locul flacarilor, masinaria foloseste un dispozitiv electric de reglare a temperaturii, procesand totul, de la polietilena sau polistiren pana la polipropilena. Obinut tipic din petrol, se estimeaza ca aproximativ 7% din productia anuala de "aur negru" se foloseste pentru manufacturarea plasticului. Acest procent reprezinta mai mult decat tot combustibil consumat de intregul continent African in acelasi interval de timp.

Pana de curand, cel mai mic model, prezentat in videoclip, costa aproximativ 9.500 de dolari, dar producatorul Blest a anuntat recent dotarea cu unele imbunatatiri ale aparatului, ceea ce a ridicat pretul acestuia la aproximativ 12.500 dolari fara taxe.Sursa: Flixxy

Descopera lumea in care traiesti:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI