Prima pagină D:News

Mananci “pe tastatura”? Risti sa te ingrasi

Redactia Descopera.ro | 12.17.2010 | ● Vizualizări: 68
Mananci “pe tastatura”? Risti sa te ingrasi     alimentatie, nutritie, supraponderal, computer, joc, mancare + zoom
Galerie foto (1)

Cei care mananca in fata computerului, in timp ce lucreaza ori se joaca, se simt mai putin satui dupa masa si dau iama in gustari hipercalorice, mai tarziu in cursul zilei.

Un studiu realizat la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, a explorat conexiunile dintre atentie, memorie si apetit.

Participantii au fost impartiti in doua grupuri: membrii primului grup au mancat masa de pranz - ce cuprindea noua tipuri de alimente - in timp ce jucau Solitaire (pasiente pe computer); participantii din grupul de control au mancat acelasi pranz fara a fi distrasi cu alte activitati.

Cei care mancasera in timp ce se jucau s-au simtit mai putin satui decat ceilalati. atat la sfarsitul mesei, cat si o jumatate de ora mai tarziu, cand li s-au pus la dispozitie niste gustari dulci; cei ce mancasera "pe tastatura" au consumat, in medie, de doua ori mai multi biscuiti cu ciocolata decat cei care mancasera "normal".

Iar la sfarsitul zilei, celor care luasera pranzul in fata computerului le-a fost mai greu sa-si aduca aminte ce mancasera.

Concluzia specialistilor a fost ca distragerea atentiei de la mancare duce la un consum crescut de alimente in urmatoarele ore, ceea ce, pe termen lung, poate determina aparitia excesului ponderal.

Memoria joaca, asadar, un rol si in alimentatie - daca nu ne concentram asupra mancarii si nu tinem minte corect ce si cat am mancat, vom fi tentati sa mancam din nou, la un interval scurt de timp.

Sursa: Mail Online