Prima pagină D:News

Limba engleza "creste" vazand cu ochii

Redactia Descopera.ro | 12.18.2010 | ● Vizualizări: 156
Limba engleza “a crescut” de doua ori in ultima suta de ani     lingvistica, limba, engleza, cuvant, carte, digital, argou, jargon + zoom
Galerie foto (1)

Numarul cuvintelor limbii engleze a crescut cu 8.500 pe an in noul mileniu si a ajuns acum la 1.022.000, arata un studiu realizat de Google si cercetatorii americani de la Universitatea Harvard.

Autorii studiului au analizat, cu ajutorul computerului, 5.195.769 carti digitalizate (care reprezinta cca. 4% dintre toate cartile tiparite pana astazi), ajungand la concluzia ca numarul de cuvinte al englezei a crescut cu 70% incepand in 1950. In precedenta jumatate de secol, cresterea fusese de numai 10%.

Jumatate dintre aceste cuvinte noi nici nu sunt incluse in dictionare; ele reprezinta termeni de argou sau de jargon si sunt poreclite "materie neagra lexicala", pentru a desemna faptul ca sunt inca prea putin studiate si cunoscute.

Autorii studiului considera ca analiza computerizata a cartilor face parte dintr-un nou camp de studiu - denumit de ei "culturomie" - si poate furniza descoperiri deosebit de interesante, dezvaluind evolutiile in domeniul culturii, al istoriei, al lingvisticii si altele.

Sursa: Telegraph