Prima pagină D:News

Turnul Eiffel – inchis din cauza zapezii

Redactia Descopera.ro | 12.20.2010 | ● Vizualizări: 193
Turnul Eiffel – inchis din cauza zapezii     meteo, iarna, Eiffel, zapada, concert + zoom
Galerie foto (1)

Iarna grea care s-a abatut asupra Europei de Vest afecteaza nu doar transporturile, ci si cultura.

In Marea Britanie, Franta, Germania, tarile scandinave, multe aeroporturi sunt inchise, zeci sau sute de zboruri au fost anulate, iar pe sosele, accidentele au provocat blocaje soldate cu cozi de vehicule lungi de kilometri.

In Franta, la aeroporturile Roissy-Charles de Gaulle si Orly, 40% dintre zboruri au fost anulate.

La Paris, pana si tunul Eiffel a trebuit sa fie inchis temporar, din cauza cantitatilor masive de zapada depuse pe structura de otel si pe ascensoare.

In acelasi oras, un concert al cantaretei americane Lady Gaga, ce urma sa aiba loc la Palais Omnisports, a fost anulat, deoarece camioanelor enorme, incarcate cu aparatura de scena, nu li s-a permis circulatia pe autostrada.

In Germania, pasagerii au ramas blocati o noapte pe aeroportul din Frankfurt, aproape 500 de zboruri fiind anulate, din cauza furtunilor de zapada.

Chiar si tarile scandinave, adesea luate drept model pentru felul in care se descurca in conditii de iarna grea, au fost, se pare, depasite de situatie: multe trenuri au fost anulate, iar soselele au fost blocate de gheata si zapada viscolita, dupa ce temperaturile au scazut la valori sub -20 grade Celsius.

Sursa: The Independent

Tag-uri: meteo | iarna | Eiffel | zapada | concert