Prima pagină D:News

Mama prematura la elefanti…

Redactia Descopera.ro | 01.03.2011 | ● Vizualizări: 116
Mama prematura la elefanti…     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O femela imatura de elefant a dat nastere unui pui in greutate de 70 kilograme, straniul eveniment avand loc in incinta gradinii zoologice din orasul Rostov pe Don, situat in sudul Rusiei.

Elefantica, pe numele ei Sinta, este unul dintre cele trei exemplare de elefanti trimise de Gradina Zoologica din Berlin la schimb pentru un exemplar de urs polar detinut initial de Gradina Zoologica din Rostov pe Don. Elefantii, doi masculi si femela Sinta, au varsta aproximativa de 6 ani, in conditiile in care uriasele pachiderme devin mature sexual la varsta de 10-12 ani.

"Nasterea puiului de elefant ne-a luat cu totul prin surprindere, cu toate ca ingrijitorii germani ne avertizasera ca Sinta ar putea fi gestanta. Nu am crezut, deoarece ea este inca la pubertate, conform varstei. Cu toate acestea, in final, este o veste buna: tocmai ne-am ales cu inca un elefant.

Sinta a nascut fara dificultati si este o mama exemplara. Puiul este o femela, care se comporta ca orice pui: mananca, doarme si se joaca cu mama ei", comenteaza, amuzata, Nina Evtusenko, directoarea Gradinii Zoo din Rostov pe Don.


Sursa: RiaNovosti