Prima pagină D:News

Un nou dispozitiv ar putea alunga definitiv teama de dentist

Redactia Descopera.ro | 01.10.2011 | ● Vizualizări: 289
Un nou dispozitiv ar putea alunga definitiv teama de dentist     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Daca zgomotul descurajant al frezei stomatologice va da fiori pe sira spinarii, viitorul apropiat v-ar putea aduce o alinare atunci cand va aflati pe scaunul dentistului.

Oamenii de stiinta au dezvoltat un instrument auditiv compatibil cu orice dispozitiv mobil de redare a muzicii, care foloseste o tehnica de filtrare a sunetului capabila sa anuleze zgomotul produs de freza dentara, permitandu-i in acelasi timp pacientului sa asculte muzica in casti si sa auda vocea si indicatiile stomatologului.

Studiile au demonstrat ca in multe cazuri zgomotul frezei este cel responsabil de anxietatea asociata vizitelor la dentist. Echipa implicata in aceasta cercetare, de la Colegiul Londonez King's, Universitatea Brunel si Universitatea London South Bank, spera ca noul dispozitiv ii va ajuta pe pacienti sa isi depaseasca fobia de interventii stomatologice.

Continand un microfon si un cip care analizeaza frecventele sonore, noul instrument se conecteaza la un player sau la un telefon mobil si intrebinteaza "filtrarea selectiva" pentru a masca exclusiv sunetul tulburator al echipamentului medical. Autorul direct al aparatului este profesorul Brian Millar, de la Institutul Dentar King's, care s-a inspirat pentru inventia sa de la producatorul auto Lotus, care a dezvoltat un sistem de inlaturare a zgomotului rutier, ce le permite totusi soferilor sa raman receptivi la semnalele sonore importante din trafic, asa cum sunt sirenele vehiculelor de interventie.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI