Prima pagină D:News

Casele viitorului ar putea fi construite de drone autonome (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 01.18.2011 | ● Vizualizări: 254
Casele viitorului ar putea fi construite de drone autonome (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In vara anului trecut, multe publicatii online scriau pline de entuziasm cum Laboratorul GRASP al Upenn a invatat cateva drone zburatoare sa conlucreze pentru a apuca si a misca obiecte. Urmatorul pas, se pare, este instruirea acestor dispozitive in a-si folosi noile deprinderi pentru a construi... cladiri.

Videoclipul de mai jos prezinta o echipa de asemenea mici drone zburatoare, ce coopereaza pentru a construi schetul unei cladiri miniaturale. Structura cladirii este tinuta laolalta cu magneti, iar dronele sunt capabile sa verifice corectitudinea aliniamentului lovind usor compenentele structurale.

Desigur, este amuzant sa speculam pe marginea modalitatilor in care aceasta tehnologie ar putea evolua din laborator in lumea reala. Desigur, pentru cladiri propriu-zise, ar fi nevoie de drone mult mai mari (ceea ce nu este imposibili), o sumedenie de drone mici cooperand in deplasarea obiectelor mari (de asemenea posibil) si/sau de cladiri construite din componente mult mai mici (perspectiva realista). Probabil ca dronele nu ar reusi sa indeplineasca chiar toata munca, dar ar avea cu siguranta potentialul de a eficientiza semnificativ proiectele arhitecturale.

Sursa: Botjunkie

Descopera lumea in care traiesti: