Prima pagină D:News

Chihuahua care a supravietuit atacului unei bufnite

Redactia Descopera.ro | 01.20.2011 | ● Vizualizări: 232
Chihuahua care a supravietuit atacului unei bufnite     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un catel din rasa chihuahua, in greutate de doar 1.800 grame a scapat cu viata ca prin minune, dupa ce a fost atacat de o bufnita de Virginia (Bubo virginianus).

Catelul, pe nume Chico, era la plimbare intr-o suburbie a orasului Chicago, impreuna cu stapanul sau George Kalomiris. In momenul in care omul, alaturi de prietenul sau necuvantator, a patruns in cartierul Crystal Lake, catelul a fost atacat, pe neasteptate, de puternica pasare de prada.

Chico a avut un noroc deosebit, deoarece bufnita l-a prins de vesta pe care catelul o purta impotriva frigului, precum si de capatul liber al lesei.
Chico a scapat, astfel, doar cu zgarieturi minore, grosimea hainutei salvandu-l de la o moarte sigura.

Bufnita de Virginia este cea mai mare si mai puternica pasare rapitoare de noapte care traieste pe continentul nord-american. Isi ucide prazile cu ajutorul ghearelor si al degetelor extrem puternice, victimele fiind literalmente injunghiate de ghearele imense.

In urma mai multor teste de laborator, a reiesit ca ghearele acestei specii de bufnita au o forta care depaseste puterea degetelor unui barbat adult.

Sursa: CNN