Prima pagină D:News

Imaginile de pe internet vor “expira” la un moment dat

Redactia Descopera.ro | 01.23.2011 | ● Vizualizări: 54
Imaginile de pe internet vor “expira” la un moment dat     internet, fotografie, imagine, cod, expirare + zoom
Galerie foto (1)

Un soft numit X-Pire, creat de un grup de cercetatori germani, va permite "blocarea", dupa un anumit interval de timp, a unor fotografii de pe site-urile web – o veste buna pentru oricine regreta ca a pus candva, pe un site de socializare, fotografii compromitatoare.

Programul va adauga fotografiilor un cod special, care le va inzestra cu un "termen-limita", dupa trecerea caruia imaginile nu vor mai putea fi vizualizate si copiate.

Cercetatorii de la Universitatea din Saarland planuiesc sa perceapa o mica suma (2 euro pe luna) pentru blocarea digitala a fotografiilor cu ajutorul programului creat de ei.

Pentru moment, exista doar o versiune compatibila cu Firefox.

Punctul de pornire in crearea programului a fost constatarea ca multi utilizatori ai unor retele de socializare online incarca fotografii pe aceste website-uri fara a se gandi prea mult; ulterior, pot sa regrete aceste actiuni, daca unele dintre imagini sunt compromitatoare sau ii pun in pericol, intr-un fel sau altul.

Cu cat aceste imagini stau mai mult pe internet, cu atat creste pericolul de a fi vazute, copiate si folosite in dauna utilizatorului care le-a postat, astfel incat un program care sa limiteze durata expunerii lor poate fi foarte util.

Sursa: BBC