Prima pagină D:News

Victorie! Se întorc lupii în Basarabia

Redactia Descopera.ro | 01.24.2011 | ● Vizualizări: 615
Victorie ! Se reintorc lupii in Basarabia     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Spre bucuria ecologiştilor şi a conservationistilor moldoveni, lupii s-au întors în Republica Moldova după o absenţă de aproximativ 40 de ani. O primă haită, compusă din circa 20 de lupi, a fost observată în ultimele zile pe teritoriul moldovenesc, după cum declară Lazăr Chirică, Ministrul Mediului din Republica Moldova.

Ministrul Mediului a declarat în continuare că apariţia lupilor nu ar trebui să provoace panică între oameni, ci mai degrabă bucurie, deoarece, cu acesta ocazie fauna ţării se îmbogăţeşte cu un element valoros, foarte important în stabilirea echilibrului ecologic, cu atât mai mult cu cât lupii recent observaţi sunt paşnici şi nu manifestă agresivitate faţă de oameni.

"Reapariţia acestui prădător de top este un semn de bun augur pentru fauna noastră. Lupii vor stârpi câinii şi pisicile vagaboande, precum şi vulpile, care au devenit un adevărat flagel pentru efectivele de animale domestice mici. În prezent, monitorizăm situaţia pentru a afla dacă lupii se află în trecere prin ţara noastră sau vor rămâne şi se vor înmulţi", afirmă oficialul moldovean.

Conform lui Andrei Munteanu, directorul Institutului de Zoologie al Republicii Moldova, lupii au venit din România şi Ucraina.

Sursa: RiaNovostiASCULTĂ CE GÂNDEȘTI