Prima pagină D:News

Atentie ! Carnea pestilor din Canada contine Prozac

Redactia Descopera.ro | 01.26.2011 | ● Vizualizări: 103
Atentie ! Carnea pestilor din Canada contine Prozac     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu recent a dezvaluit ca organismele pestilor care traiesc in apele din apropierea marilor orase din Canada sunt de-a dreptul suprasaturate cu Prozac, asa-numitul “medicament al fericirii”, consumat anual in cantitati industriale de catre locuitorii din Statele Unite si Canada.

"Cantitati semnificative din acest puternic anti-depresiv au ajuns, cu timpul, in apele tarii noastre, iar de aici au ajuns in organismul speciilor de pesti. Pe baza datelor de laborator, am descoperit ca cele mai mari cantitati de Prozac se acumuleaza in creierul, ficatul si muschii pestilor. Prozacul nu se distruge de la sine in mediul acvatic si a ajuns acolo datorita infiltrarii apelor reziduale in panza freatica.

Cantitatile uriase de Prozac au trecut astfel direct din urina oamenilor in apele raurilor, de unde au contaminat populatiile de pesti autohtone, in special pe cele de pastravi", declara dr. Sebastien Sauve, conducatorul cercetarilor in curs.

Unul din patru cetateni ai Montrealului consuma medicamente anti-depresive sau chiar anti-psihotice, arata estimarile realizate pe baza vanzarilor de astfel de produse farmaceutice. Departamentul Sanatatii din Canada sustine ca nu mai putin de 555 milioane de tablete de Prozac se vand in Quebec in fiecare an.

Studiul a fost sponsorizat de Health Canada, St. Laurence Action Plan si de Canadian Foundation for Innovation, rezultatele fiind publicate in periodicul Chemosphere.

Sursa: CTV.ca