Prima pagină D:News

A fost prins uliul care trăia în Biblioteca Congresului S.U.A.

Redactia Descopera.ro | 01.27.2011 | ● Vizualizări: 167
A fost prins uliul care trăia în Biblioteca Congresului S.U.A.     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Un uliu care a trăit liniştit, timp de o săptămână, în interiorul uriaşei cladiri care adăposteşte Bibilioteca Congresului S.U.A, a fost, în sfîrşit, capturat şi eliberat înapoi în natură, după mai multe încercări nereuşite.

Pasărea de pradă face parte din specia uliului lui Cooper (Accipiter cooperi), un răpitor foarte asemănător uliului porumbar (Accipiter gentilis marginatus), care traieşte şi la noi în ţară.
Iniţial, bibiliotecarii au instalat o plasă uriaşa pe tavan, deoarece mulţi cititori se temeau de un posibil atac al uliului.

"Am reuşit sa atragem pasărea într-o capcană din plasă, cu ajutorul a doi grauri vii oferiţi drept momeală. După ce vom examina pasărea şi starea sa generală de sănatate, o vom elibera înapoi în natura. Oamenii se temeau degeaba, pasărea se teme de om şi fuge la apropierea acestuia.

Ne bucurăm ca penajul său este în stare foarte buna, aceasta însemnând ca poate vâna şi supravieţui fără probleme după momentul eliberării. Pare doar puţin deshidratată şi nu are greutatea optimă caracteristică speciei sale. Îl vom hrăni şi-l vom elibera cât mai departe de bibliotecă", declară Ken Knowles, activist în cadrul organizaţiei Raptor Conservancy of Virginia.

Sursa: BBCNews