Prima pagină D:News

35 de animale au murit din cauza frigului la o Grădină Zoologică din Mexic

Redactia Descopera.ro | 02.07.2011 | ● Vizualizări: 137
35 de animale au murit din cauza frigului la o Grădină Zoologică din Mexic     zoo, gradina zoologica, tragedie, frig, animale + zoom
Galerie foto (1)

Ca urmare a celei mai scăzute temperaturi înregistrate în ultimele şase decenii, 35 de animale au murit de frig într-un Zoo din statul Chihuahua din Mexic.

Patronul grădinii zoologice "Serengeti Zoo", Albert Hernandez, a anunţat că 14 papagali, 13 şerpi, 5 iguane, 2 crocodili şi o maimuţă-capucin au pierit în urma valului neaşteptat de frig.

Hernandez susţine că încălzitoarele din cadrul grădinii zoologice au încetat să funcţioneze din cauza întreruperii alimentării cu curent electric.

În oraşul Aldama din Mexic, unde se află grădina zoologică, s-au înregistrat în această perioadă temperaturi de -13 grade Celsius, cele mai scăzute din ultimii 60 de ani.

Nordul Mexicului a fost afectat de probleme ale reţelei electrice, multe fabrici şi întreprinderi închizându-se temporar din cauza lipsei de curent electric. Zeci de persoane au găsit refugiu în adăposturi speciale, iar şcolile din statul Chihuahua au fost închise până marţi, când se aşteaptă ca vremea să revină la valori pozitive.
Sursa: NPR