Prima pagină D:News

Doi turişti urmăriţi de hipopotami au prins totul pe cameră (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 02.09.2011 | ● Vizualizări: 394
2 turişti urmăriţi de hipopotami au prins totul pe cameră (VIDEO)     video, hipopotam, kenya, lacul naivasha + zoom
Galerie foto (1)

Doi turişti din Vancouver au avut parte de surpriza vieţii lor când au fost de acord să facă un tur al lacului Naivasha, din Kenya. Barca lor a rămas blocată între mai multe pâlcuri de hipopotami, iar aceştia au început să urmărească ambarcaţiunea turiştilor.

Evan Petkau and Luke Willms, cei doi turişti, au explicat pentru postul american de televiziune MSNBC ce s-a petrecut: "Ne-am apropiat prea tare de hipopotami, iar una dintre femele s-a simţit ameninţată şi a început să urmărească barca noastră. Deodată, mai mulţi hipopotami au început să apară din partea laterală a bărcii. Motorul vasului funcţiona la capacitate maximă, iar tot ceea ce am putut să facem a fost să mergem în cercuri, în continuu, până când aceştia au încetat să ne mai urmărească".

Deşi pe cadrele video cei doi turişti se aud râzând, ei spun că "era vorba doar de râs nervos, nu vă închipuiţi că aţâţam hipopotamii". Specialiştii spun că filmarea este una preţioasă, pentru că arareori s-a întâmplat ca un atac al hipopotamilor să fie surprins de camere de la început până la sfârşit.

Cei doi canadieni nu intenţionează să revină prea curând pe Lacul Naivasha. "Probabil că ne vom limita la safari-uri pe uscat", au declarat ei.

Hipopotamii reprezintă cel de-al treilea animal de uscat ca dimensiune şi sunt recunoscuţi pentru agresivitatea ridicată. Sunt printre cele mai periculoase mamifere, fiind capabile să ucidă oameni dacă sunt provocaţi. Habitatul lor este însă în pericol, fiind vânaţi ilegal pentru colţii lor de fildeş.

Sursa: Huffington Post