Prima pagină D:News

Jocurile video sunt bune. Pentru fete

Redactia Descopera.ro | 02.10.2011 | ● Vizualizări: 167
Jocurile video sunt bune. Pentru fete     no tags + zoom
Galerie foto (1)

În timp ce înţelepciunea populară spune că jocurile video sunt nocive pentru copii – şi pentru adulţi deopotrivă – un nou studiu al cercetătorilor Universităţii Brigham Young, din Utah, SUA, aduce în atenţie tocmai contrariul; cel puţin pentru fete şi numai dacă acestea se joacă împreună cu un părinte.

Studiul, care a implicat 287 de familii având copii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, a sugerat o creştere cu 20% a "indicatorilor pozitivi" - sănătate mentală îmbunătăţită, comportamente mai bune şi un sentiment sporit de apartenenţă familială - în cazul fetelor care au încercat jocuri video cu un părinte.

În ce îi priveşte pe băieţi, jocurile video nu au indicat beneficii măsurabile, nici chiar atunci când desfăşurau acestă activitate cu un părinte. Probabil pentru că dispoziţia băieţilor de a se juca cu părinţii este mult redusă. Totuşi, nici în cazul fetelor beneficiile nu s-au arătat prezente indiferent de natura jocului, ci numai atunci când acesta era adecvat vârstei lor.

Cercetări anterioare privitoare la subiectul jocurilor video au indicat că acei copii care îşi petrec în medie 31 de ore pe săptămână desfăşurând astfel de activităţi, îşi măresc riscul de a deveni anxioşi, depresivi, antisociali şi lipsiţi de performanţe şcolare.

Sursa: TheWeek

Descoperă lumea în care trăieşti: