Prima pagină D:News

Unul din trei ruşi crede că Soarele se-nvârte în jurul Pământului

Redactia Descopera.ro | 02.12.2011 | ● Vizualizări: 183
O treime din ruşi cred că Soarele se-nvârte în jurul Pământului     rusia, rusi, soarele, pamantul, geocentrism, heliocentrism, ignoranta, stiinta + zoom
Galerie foto (1)

Un purtător de cuvânt al institului de cercetare VsTIOM, ce aparţine de statul rus, a anunţat că aproape o treime din ruşi cred că Soarele se învârte în jurul Terrei.

Cercetarea efectuată de VsTIOM arată că 32% dintre ruşi cred că Pământul se află în centrul sistemului solar, 55% dintre ei consideră că toată radioactivitatea este creată de om, iar 29% cred că primii oameni au fost contemporani cu dinozaurii.

"Este incredibil", a declarat Olga Kamenciuk, purtătorul de cuvânt al institutului de sondare. "Aceste întrebări au un răspuns de-a dreptul evident; datele pe care vi le prezentăm evidenţiază nivelul scăzut al educaţiei în ţară", a afirmat Kamenciuk.

Cercetarea a avut loc pe un eşantion de 1.600 de persoane din întreaga Rusie, marja de eroare fiind de 3.4%.

Pentru că oamenii tind să uite ceea ce au învăţat în instituţiile de învăţământ dacă nu folosesc această informaţie zilnic, cercetătorul rus a enunţat următoarea ipoteză: "Sunt curioasă dacă studii similare în alte ţări ar produce rezultate similare".

Studiul a mai arătat că femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să aibă credinţe infirmate de ştiinţă.
Sursa: Reuters