Prima pagină D:News

Bebeluşii cu paraziţi intestinali au şanse mai mici să devină alergici

Redactia Descopera.ro | 02.14.2011 | ● Vizualizări: 463
Bebeluşii cu paraziţi intestinali au şanse mai mici să devină alergici     paraziti intestinali, astm, alergie, eczema, autoimun, sistem imunitar + zoom
Galerie foto (1)

Ipoteza conform căreia expunerea la infecţii şi la praf în copilărie conduce la un risc mai mic de a dezvolta alergii şi boli auto-imune pare din ce în ce mai plauzibilă.

Ultimele date în favoarea acestei ipoteze au fost rezultatul unui studiu efectuat în Uganda pe 2500 de femei. Această cercetare a arătat că tratarea femeilor însărcinate împotriva paraziţilor intestinali a dublat riscul ca bebeluşii lor să dezvolte o eczemă în primul an de viaţă, în comparaţie cu copiii femeilor ce au primit un placebo în loc de tratament.

"Studiul nostru sugerează că tratamentul anti-paraziţi în timpul sarcinii, în locurile unde majoritatea infecţiilor intestinale nu sunt grave, ar putea să nu aibă un efect benefic pentru copii, crescând riscul ca aceştia să devină alergici", a declarat Alison Elliott, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii vor continua să studieze bebeluşii, pentru a urmări dacă se pot observa efecte pe termen lung în privinţa alergiilor şi a astmului.
Sursa: FT