Prima pagină D:News

Moldovenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume

Redactia Descopera.ro | 02.15.2011 | ● Vizualizări: 1276
Moldovenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat publicităţii Raportul Anual Global asupra Alcoolului. Conform acestuia, ţara cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor este Republica Moldova.

Cei mai mari consumatori de alcool se găsesc în Europa şi fostele ţări sovietice. Pe primul loc se află cetăţenii republicii Moldova, cu 18.2 litri de alcool pur consumaţi anual, în medie, de un cetăţean. Pe locul doi se află Cehia, cu 16.45 litri. În România, un cetăţean consumă în medie 15.30 litri de alcool pur.În medie, în 2005, la nivel global se înregistrează un consum de 6.1 litri de alcool pur pe persoană.

OMS estimează că alcoolul duce anual la moartea a 2.5 milioane de persoane, făcând mai multe victime decât SIDA sau tuberculoza. În Rusia şi în statele din vecinătatea sa, una din cinci morţi înregistrate în rândul populaţiei masculine a fost provocată de alcool. Anual, la nivel global, 320.000 de persoane din grupa de vârstă 15-29 ani mor din cauza alcoolului, acesta provocând 9% din decesele tinerilor.

Sursa: The Economist