Prima pagină D:News

Câinii de prerie ”se pupă” de dragul audienţei

Redactia Descopera.ro | 02.15.2011 | ● Vizualizări: 137
Câinii de preerie ”se pupă” de dragul audienţei     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Se pare că oamenii nu sunt singurele făpturi care îşi schimbă comportamentul atunci când simt ca sunt observaţi de terţe persoane. Recent, cercetătorii au observat cu surprindere că simpaticele rozătoare din grupul câinilor de prerie ”se pupă şi se alintă” mai mult, atunci cănd îşi dau sema ca sunt priviţi de vizitatorii grădinilor zoologice.

O echipă de cercetători americani a studiat o colonie de 25 exemplare de câini de prerie cu coadă neagră "cazaţi" la gradina zoologică din Saint Louis.

"În multe situaţii, câinii de prerie reacţionau la fel ca oamenii, când erau surpinşi de apariţia vizitatorilor. Treptat, rozătoarele s-au acomodat cu situaţia, iar cu timpul au început chiar să dea semne de bucurie atunci când simţeau că oamenii le privesc şi le admiră. În prezent, câinii de prerie ne-au întrecut aşteptările. Când oameni se strâng la ţarcul lor, exemplarele adulte ies din vizuină şi devin mult mai afectivi unii cu alţii, sărutându-se, alintându-se şi mângâindu-se mai frecvent" declară dr. Afam Eltorai din cadrul Universităţii din Washington.

Câinii de prerie cu coadă neagră (Cynomys ludovicianus) trăiesc în galerii subterane complexe care sunt interconectate între ele. Limbajul lor este deosebit de variat şi sunt considerate printre cele mai inteligente rozătoare.

Sursa: BBCNews

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI