Prima pagină D:News

Vânătorii de mituri – provocarea Preşedintelui

Redactia Descopera.ro | 02.16.2011 | ● Vizualizări: 51
Vânătorii de mituri – provocarea Preşedintelui     discovery, vânătorii de mituri, preşedinte, Arhimede, oglinda, soare, mit + zoom
Galerie foto (1)

Aflaţi dacă Adam şi Jamie au scos-o la capăt sau au dat greş! Discovery Channel te invită să urmăreşti un episod special din „Vânătorii de mituri” ce-l are ca invitat pe însuşi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

În acest episod special din Vânătorii de mituri, ce va fi difuzat in premieră duminică, 6 martie 2011, de la ora 18.00, preşedintele Obama le lansează o provocare prezentatorilor Adam Savage şi Jamie Hyneman, invitându-i să testeze încă o dată mitul legat de Arhimede şi razele solare.

Mitul susţine că savantul grec Arhimede a dat foc unei flote de corăbii ale invadatorilor romani, folosind doar oglinzi cu care a reflectat razele soarelui.

După ce pun la punct un sistem unic de oglinzi, Adam şi Jamie apelează la conexiunile STEM ale preşedintelui şi "înrolează" 500 voluntari - studenţi care sunt gata să stârnească un incendiu în numele ştiinţei!

După ce îi veţi urmări testând acest mit aşa cum nu a mai făcut-o nimeni altcineva, aflaţi dacă Adam şi Jamie au scos-o la capăt sau au fost nevoiţi să îi raporteze Preşedintelui că au dat greş.

Vânătorii de mituri, un program care se difuzează de luni până vineri, de la ora 13.00, şi duminica de la ora 09.00 pe Discovery Channel, îşi propune să dezvăluie adevărul despre diverse mituri şi legende de mare popularitate, apelând la o combinaţie unică de metode ştiinţifice, curiozitate şi ingeniozitate. Programul este o dovada clară că educaţia pentru ştiinţă poate fi distractivă şi informativă, oferind surse reale de inspiraţie.