Prima pagină D:News

Avion spion de dimensiunile unei păsări colibri

Redactia Descopera.ro | 02.21.2011 | ● Vizualizări: 511
Avion spion de dimensiunile unei păsări colibri     mini-drona, gadget, militar, aerovinroimnet, armata americana, spionaj + zoom
Galerie foto (1)

O dronă care nu depăşeşte talia unei păsări colibri se află deja în dotarea armatei americane, iar şefii de la Pentagon speră să o folosească cu succes în operaţiuni de spionare a poziţiilor inamice pe timp de război.

Ultimul gadget militar din dotarea fortelor armate americane, este un mini-avion spion capabil să zboare cu viteza maximă de 17,7 kilometri pe oră. Întregul proiect de realizare a durat peste 5 ani, şi a costat peste 4 milioane $.

Demonstraţia efectuată de concernul AeroVironment, unul dintre cei mai mari producători mondiali de drone şi echipamente de spionaj, a durat 8 minute, interval de timp în care mini-avionul silenţios a survolat interiorul şi exteriorul unei clădiri.

Compania AeroVironment din California, are doar 732 angajaţi cu normă întreagă, fiind furnizorul oficial de drone pentru U.S. Air Force şi Guvenrul American, şi beneficiind de contracte cu Departamentul Apărării, în valoare totală de 215 milioane $.

"Aparatul nostru este următorul pas în evoluţia zborului. Poate oferi imagini din spatele uni deal sau o clădire, imagini vitale pentru o echipă de commando sau un pluton militar. Beneficiile sunt imense nu doar pentru soldaţii noştri din Afganistan sau Irak, ci şi pentru seviciile de informaţii sau securitate", declară Chris Fisher, proiect manager în cadrul AeroVironment.


Sursa: DailyMail