Prima pagină D:News

Web-autoturismul: citeşte e-mail-uri şi te ţine la curent cu noutăţile de pe Internet (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.05.2011 | ● Vizualizări: 47
Web-autoturismul: citeşte e-mail-uri şi te ţine la curent cu noutăţile de pe Internet (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Prima “maşină Internet” din lume care îi citeşte şoferului e-mail-urile şi update-urile de pe Facebook şi Twitter, un fel de buggy inteligent, a fost prezentată joi, 3 martie, în cadrul unui eveniment dedicat.

Denumit Rinspeed BamBoo, autovehiculul le oferă pasagerilor şi posibilitatea de a naviga pe web printr-o serie de comenzi vocale. Tot ce trebuie sa facă utilizatorul este să îşi conecteze telefonul inteligent sau iPad-ul la un soclu din maşina electrică înainte să pornească la drum.Creatorii inovativului vehicul spun că principalul scop al noii tehnologii este acela de a preveni distragerea şoferului în timpul mersului prin diferite mesaje primite pe e-mail, Facebook, sau Twitter. Computerul de bord al maşinii i le citeşte pur şi simplu, prin acţionarea vocală a acestei funcţii. Iar tehnologia este compatibilă cu toate telefoanele inteligente, cu iPad şi cu aparatele Blackberry.

Mai mult chiar, BamBoo le permite şoferilor să recepţioneze posturi de radio online, pe care le cercetează tot prin comandă vocală, iar echipamentul Wi-Fi al vehiculului face posibilă citirea fişierelor audio şi nu numai conţinute de oricare dintre dispozitivele digitale ale utilizatorilor.

Sursa: Dailymail

Descoperă lumea în care trăieşti: