Prima pagină D:News

Atenţie, fani SF & Fantasy! O ştire pentru voi!

Redactia Descopera.ro | 03.22.2011 | ● Vizualizări: 102
Atenţie, fani SF & Fantasy! O ştire pentru voi!     fantasy, SF, carte, târg, Muzeul Ţăranului Român, robotică, joc + zoom
Galerie foto (1)

Final Frontier - primul târg de carte SF & Fantasy, organizat de bookblog.ro – va avea loc pe 26-27 martie 2011, la Muzeul Ţăranului Român, în Sala Oaspeţi. Evenimentul aduce la un loc întreaga literatură SF & Fantasy de pe piaţa românească, cunoscuţi autori români ai genului, cât şi invitaţi din zone conexe: boardgames, benzi desenate, robotică. Intrarea este gratuită!

Veţi găsi acolo principalele titluri SF & Fantasy în limba română, aduse de editurile Leda, Millenium Books, Nemira, Tritonic, dar şi cărţi în limba engleză de la librăria online nautilus.ro.

magazinultau.ro va completa oferta de volume în limba română, oferind în plus eReadere şi tablete PC pentru a experimenta SF&Fantasy în format digital.

Latura ludica a târgului este reprezentată de revista de benzi desenate Comics, magazinul Robofun şi magazinul online de boardgames, tarabadejocuri.ro.

Editurile oferă la târg reduceri speciale şi lansează noi volume: antologia Steampunk: a doua revoluţie, Oraşul oaselor de Cassandra Clare, Cerneală şi sânge de Stefana Czeller şi studiul Utopia Moderna de Mircea Opriţă.

Tot la faţă locului, puteţi învăţa cum se fac benzile desenate în cadrul atelierelor susţinute de artiştii revistei Comics, sau puteţi pătrunde în lumea boardgame-urilor prin prezentările de jocuri susţinute de Mihai Lalu.

Dacă sunteţi pasionaţi de robotică, nu vă uitaţi roboţelul acasă. La târg îl puteţi înscrie la concursuri de sumo fight sau puteţi afla mai multe despre roboţeii făcuţi acasă din prezentările celor de la Robofun.

Final Frontier este un prilej de socializare şi un loc de întâlnire pentru pasionaţii genului. Vor avea loc în fiecare zi dezbateri, la care vor participă autori români de SF&Fantasy ce vor purta discuţii pe cele mai diverse teme: vampiri şi vârcolaci, 2012 şi sfârşitul lumii, filosofia de viaţă Star Wars, elemente fantastice în romanele lui Umberto Eco.

De asemenea, sâmbătă va avea loc o prezentare în memoria regretatului scriitor Ion Hobana.

Printre invitaţii la târg se număra: Alin Apostol, Raluca Băceanu, Mihnea Columbeanu, Oliviu Craznic, Stefana Czeller, Balin Feri, Ştefan Ghidoveanu, Mihail Grămescu, Michael Hăulică, Bogdan Hrib, Eugen Lenghel, Oana Stoica Mujea, Dodo Niţă, Florin Pîtea, Liviu Radu, Cristian Tamaş, Cristian M. Teodorescu, Marian Truţă, Horia Nicola Ursu şi Dan Ursuleanu.

"Iata o iniţiativă excelentă a celor mai simpatici şi de treabă cititori, cei care îţi mai şi spun ce cred despre cărţile pe care le-au citit. Un tîrg de carte F&SF ne va arată - sper că în fiecare an - că vorbim despre un gen literar popular, cu un public aparte, cu o piaţă în plină dezvoltare. Pentru mine vestea organizării acestui tîrg a fost prima mare bucurie a anului. Ceea ce va doresc şi dumneavoastră.", declară Michael Hăulică, director editorial la Editura Millennium Books şi unul dintre cei mai cunoscuţi autori români ai genului.

"Observăm cu bucurie efervescenţa stârnită în ultimul an în jurul curentului Science Fiction şi Fantasy, manifestată prin numărul crescând de evenimente Sci-fi & Fantasy. Printre acestea, se remarcă, într-un mod extraordinar, primul târg de carte Science Fiction şi Fantasy din Bucureşti, organizat de partenerii noştri, bookblog.ro. Ne place să credem că promovarea continuă a literaturii Science Fiction şi Fantasy de către Societatea Romană de Science Fiction şi Fantasy a contribuit, într-o oarecare măsură, la apariţia acestui eveniment, care se poate transforma, prin reiterare, într-un catalizator esenţial al creaţiei Science Fiction şi Fantasy din România.", spune Eugen Lenghel, specialist PR al SRSFF.

Toţi vizitatorii vor participa la o tombolă organizată la finalul târgului, unde vor putea câştiga pachete de cărţi şi un boardgame oferit de tarabadejocuri.ro.

Aici găsiţi programul complet al evenimentelor.