Prima pagină D:News

În Australia se fură pinguini

Redactia Descopera.ro | 03.24.2011 | ● Vizualizări: 276
În Australia se fură pinguini     pinguin, hoţ, habitat, protecţie, Australia + zoom
Galerie foto (1)

Granite Island, din sudul Australiei, locul unde sunt adăpostiţi aproximativ 150 de pinguini, este vandalizat periodic.

În mod regulat, gardurile de securitate ale parcului naţional sunt escaladate, ilegal, de indivizi mascaţi, care împuţinează pe zi ce trece mica populaţie de pinguini.

În ultimii 10 ani, numărul păsărilor din rezervaţia Granite Island a scăzut dramatic, de la 1500 de exemplare la 146.

Pentru a preveni aceste furturi, coordonatorul centrului Granite Island , Dorothy Longden, a cerut închiderea, pe timp de noapte, a drumului ce leaga insula de continent.

"Este îngrozitor. Iar ni s-au furat şase pinguini. Trebuie să avem mare grija de cei ce au mai rămas, iar inchiderea drumului este cea mai bună modalitate de a face asta." afirmă Dorothy Longden.

Doamna Longden, care lucrează aici de mai bine de şapte ani, a mai afirmat că, pesemne, hoţii iau păsările fie pentru a le elibera în altă parte (unde, probabil, nu vor supravieţui), fie pentru a le păstra ca animale de companie.

Acum situaţia este mai alarmantă ca oricând. La ultimul furt înregistrat, oamenii nu numai că au luat pinguini, dar au distrus şi vizuinele acestora.

De asemenea, un exemplar a fost găsit mort, zăcând lângă o piatră. Având în vedere circumstanţele, îngrijitorii se tem ca nu cumva moartea să fi fost provocată de un răuvoitor.

"Nu contează cât de multe camere de supraveghere punem, nu pare să ajute. Hoţii au feţele acoperite şi nu-i putem identifica", mai spune Dorothy Longden.

Bill Haddril, manager regional al departamentului de mediu de la Kangaroo Island, a confirmat că numărul pinguinilor a scăzut din cauza oamenilor. "Tulburările provocate de oameni au dus la modificarea şi chiar pierderea habitatului acestor pinguini", a spus acesta.

Sursa: article.com.au