Prima pagină D:News

Incredibil! Vezi cum arată roboţii zburători care jonglează cu mingea! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.29.2011 | ● Vizualizări: 164
Incredibil! Vezi cum arată roboţii zburători care jonglează cu mingea!     robot, robotica, minge, zburator, tenis, tehnologie + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii din domeniul roboticii surprind cu o nouă invenţie care demonstrează salturile tehnologice realizate în domeniu.

Într-o filmare realizată la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elveţia, pot fi urmăriţi doi roboţi de tip quadcopter (elicopter cu 4 elice) jonglând cu o minge de tenis. Cei doi roboţi, echipaţi cu o paletă de tenis, «pasează» mingea de la unul la celălalt fără probleme.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii Mark Müller, Sergei Lupashin şi Raffaello D'Andrea. Roboţii beneficiază de cele mai noi sisteme de înregistrare a mişcării, acestea permiţându-le să calculeze în timp real traiectoria pe care o va lua mingea lansată de celălalt robot şi să se deplaseze pentru a «pasa» mingea înapoi.

Iată roboţii în acţiune:Nu este primul experiment de acest gen. Anul trecut, cu ocazia Crăciunului, unul dintre roboţii zburători a cântat un colind la pian: