Prima pagină D:News

Un copil de 11 ani a cucerit Kilimanjaro (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.05.2011 | ● Vizualizări: 113
Un copil de 11 ani a cucerit Kilimanjaro     kilimanjaro, africa, catarator, 11 ani, copil, munte + zoom
Galerie foto (1)

Un copil de 11 ani din Florida de Sud a devenit unul dintre cei mai tineri căţărători care au cucerit partea de sus a muntelui Kilimanjaro din Africa, cel mai înalt munte din Africa şi totodată unul dintre cei mai înalţi vulcani din lume.

Nico Saporito şi tatăl său, Robert, a venit cu ideea de a face o ascensiune tată-fiu pe vremea când copilul avea doar nouă ani. "Am vazut-o ca pe o oportunitate pentru fiul meu, dacă acesta va reuşi să treacă de această provocare, acesta va putea mai târziu să depăşească alte obstacole pe care i le va oferi viaţa", a declarat Robert.

În lunile dinaintea urcării pe munte, Nico şi tatăl său s-au pregătit pentru a supravieţui la o altitudine de 5.800 de metri, prin purtarea unor măşti care le ofereau oxigen pentru un timp limitat. După patru zile de urcat, cu ajutorul a doi ghizi, cei doi au ajuns în vârful muntelui.

Cea mai tânără persoană care a urcat vreodată Kilimanjaro avea şapte ani. Chiar dacă Nico nu a doborât niciun record mondial, acesta are 1200 de fotografii cu el făcute pe parcursul expediţiei, un certificat semnat de chestorul parcului şi suveniruri pentru a dovedi că a cucerit unul dintre cele mai dificile creste din lume.Sursa: Sify