Prima pagină D:News

Americanii vor să devină rivalii Asiei în materie de robotică

Redactia Descopera.ro | 04.11.2011 | ● Vizualizări: 60
Americanii vor să devină rivalii Asiei în materie de robotică     tehnologie, inginerie, educatie, stiinta, robotica + zoom
Galerie foto (1)

Senatorii americani au lansat o iniţiativă de reducerea a diferenţelor dintre SUA şi Asia pe plan tehnologic - în special în ceea ce priveşte cercetările în domeniul roboticii - prin îmbunătăţirea sistemului de învătământ.

Jeanne Shaheen, senator democrat al statului New Hampshire, susţine necesitatea de a intensifica predarea, în liceele americane, a disciplinelor programului STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică), văzut drept un bun punct de pornire pentru o viitoare carieră de inginer.

Propunerea senatoarei ar putea duce la votarea unui nou proiect de lege pentru finanţarea educaţiei.

Întrebată despre acest proiect, Jeanne Shaheen a răspuns jurnaliştilor: "Cred că există o varietate de acţiuni care ar trebui întreprinse în sistemul de învăţământ. Acesta ar fi un bun punct de plecare. Ştim deja că tinerii care participă la acest program sunt mult mai atraşi de subiecte ştiinţifice, de inginerie şi tehnologie. Probabilitatea ca ei să urmeze o specializare pe aceste domenii în facultate este şi ea destul de ridicată. Prin urmare, acesta este unul dintre domeniile în care merită să investim".

Astăzi, doar 5% dintre absolvenţi universităţilor din SUA profesează în domeniul ingineriei. În schimb, în întreaga Asie, proporţia medie este de 20%, iar în fruntea ţărilor asiatice se află China, cu 33%.

Sursa: Yahoo News