Prima pagină D:News

Babuinul ”huligan” va fi eutanasiat

Redactia Descopera.ro | 04.11.2011 | ● Vizualizări: 78
Babuinul ”huligan” va fi eutanasiat     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un babuin mascul, celebru pentru raidurile sale violente asupra automobilelor turiştilor din oraşul sud-african Cape Town, a fost capturat de autorităţile locale, şi va fi cel mai probabil eutanasiat.

Acestea au anunţat că au fost nevoite să ia "dificila decizie " de a-l eutanasia pe Fred, cum a fost botezat babuinul, după ce acesta a devenit extrem de agresiv la adresa oamenilor.

În decursul anului trecut, în timp ce se afla în căutarea hranei, babuinul a atacat şi rănit un număr de trei persoane. Oficialităţile oraşului consideră că turiştii care au încercat să hrănească şi să se împrieteneasca cu babuinul sunt singurii vinovaţi de violenţa crescută a lui Fred, deoarece în aceste împrejurări maimuţa şi-a pierdut frica naturala faţă de oameni.

"A fost o decizie grea, pe care am luat-o în urma a numeroase discuţii şi consfătuiri între toate părţile împlicate, ecologişti, turişti, biologi, rangeri, localnici, etc. Agresivitatea babuinului a ajuns la punctul în care siguranţa turiştilor, motocicliştilor sau chiar a simplilor trecători din zona drumului spre Smitswinkel Bay, era pusă în pericol la modul serios", declară un purtător de cuvânt din cadrul Cape Town Baboon Operational Group.

La ora actuală există un nucleu de circa 400 de babuini care colindă împrejurimile oraşului Cape Town.
Babuinii sunt ocrotiţi de lege în Africa de Sud, dar câteodată incursiunile lor agresive în căutarea hranei, îi pun în conflict direct cu localnicii şi turiştii.Sursa: BBCNews