Prima pagină D:News

Carne de veveriţă în meniul unui restaurant din Edinburgh

Redactia Descopera.ro | 04.13.2011 | ● Vizualizări: 622
Carne de veveriţă, în meniul unui restaurant din Edinburgh     carne, veverita, ciudat, restaurant, edinburgh, scotia + zoom
Galerie foto (1)

Proprietarul unui restaurant din Edinburgh, Scoţia, a introdus veveriţele gri în meniu, susţinând că această carne constituie „cu adevărat o hrană etică”.

Angajaţii bistroului din centrul capitalei Scoţiei au declarat că veveriţele gri au fost ucise pentru a proteja veveriţele roşii scoţiene. Astfel, se explică gestul lor de a le introduce ca fel principal.

Asociaţiile de protecţie a animalelor sunt împărţite în ceea ce priveşte consumul de carne de veveriţă.

Proprietarul localului, Richard Alexander, susţine că această carne a fost ţinută în aer liber, este slabă în grăsimi şi este de origine locală, astfel că planeta nu a fost poluată pentru a o transporta la restaurant.

Asociaţia pentru bunăstarea animalelor, OneKind, şi-a exprimat îngrijorarea că această decizie ar putea duce la încurajarea maltratării animalelor sălbatice, în timp ce Societatea Scoţiană de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale nu are obiecţii la adresa consumului de carne de veveriţă, atât timp cât acestea sunt capturate şi eutanasiate respectând normele din domeniu.

Patronul restaurantului susţine că în fiecare zi de când a fost introdusă în meniu carnea de veveriţă, porţiile disponibile au fost epuizate.

Sursa: BBC News

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI