Prima pagină D:News

Vezi cum arată aurora boreală filmată din avion! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.17.2011 | ● Vizualizări: 587
Vezi cum arată aurora boreală filmată din avion! (VIDEO)     zbor, paris, san francisco, aurora boreala, video, clip + zoom
Galerie foto (1)

De-a lungul unui zbor de la San Francisco la Paris, Nale Bolt a realizat 2.459 fotografii şi a comprimat astfel cele 10 ore şi jumătate de zbor într-un filmuleţ de două minute.

Fotograful a surprins peisajul vizibil de pe partea dreaptă a unui Airbus A340, de la decolare, până la aterizare. Astfel, a avut posibilitatea de a fotografia obiective rare, precum tundra canadiană, sau Aurora Boreală.

Personalul de la bordul avionului sugerează la fiecare decolare ca pasagerii să oprească toate dispozitivele electronice, iar Bolt pretinde că nu a ignorat avertismentul: "fotografiile din timpul decolării şi aterizării sunt în totalitate modele create pe calculator, nu aş fi folosit niciodată dispozitive electronice în timp ce Administratia Federală de Aviaţie le interzice. Eu am fost norocos că am avut un rând întreg la dispoziţie pentru a îmi configura aparatul, trepiedul şi echipamentele". Totuşi, o examinare atentă a filmului arată că de fapt acesta a încălcat recomandarea asistenţilor de zbor.

Fotografiile au fost realizate cu mai multe camere foto: Canon 5D2, împreună cu un declanşator şi un obiectiv de 16mm-35mm, fiind incluse şi câteva cadre surprinse cu un iPhone.

Nale Bolt a solicitat permisiunea personalului Air France, care i-a permis să îşi amplaseze echipamentele de fotografiat pe tot parcursul zborului.

Fotograful a fost norocos şi a surprins în timpul zborului fenomenul aurorei boreale. Iată clipul surprins de Bolt:Sursa: AOL