Prima pagină D:News

Atacurile de cord nu vor mai fi la fel de devastatoare, graţie unui nou tratament!

Redactia Descopera.ro | 04.20.2011 | ● Vizualizări: 193
Atacurile de cord nu vor mai fi la fel de devastatoare, graţie unui nou tratament!     atac de cord, atac cerebral, tratament, injectie + zoom
Galerie foto (1)

Studiile au arătat că efectele devastatoare ale unui atac de cord sau ale unui atac cerebral vor fi reduse până la jumătate cu ajutorul unei simple injecţii.

Cercetătorii britanici au descoperit un tratament care ar putea reduce cu până la 60% cicatricele lăsate în urma unor atacuri ale inimii sau ale creierului. Medicamentul lor a fost testat atât pe şoareci, cât şi pe alte mamifere, dar şi în laborator, pe sânge uman.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Leicester speră ca în următorii doi ani să înceapă testele şi în rândul oamenilor. Cheia medicamentului este un anticorp ce poate fi administrat la 12 ore de la atac şi care împiedică distrugerea celulelor.

Acest tratament va ajuta persoanele care au suferit de atacuri de cord prin prevenirea organismului de a ataca propriile sale celule "înfometate" de oxigen. De asemenea, acest medicament ar putea împiedica organismul să atace organele primite prin transplant.

Atacurile cerebrale şi atacurile de cord sunt cauzate de un cheag de sânge care blochează fluxul sangvin, astfel provocând oprirea oxigenării celulelor din corp.

Cele mai mari degradări se produc la 9-12 ore după atacuri, atunci când circulaţia reintră în normal, iar organismul atacă celulele care au fost private de oxigen. Acest lucru duce la inflamaţii şi reprezintă peste 80% din daunele permanente, ducând chiar la deces sau la invaliditate gravă.

Cercetătorii susţin că injecţia opreşte atacul celulelor private de oxigen, permiţându-le să se oxigeneze în condiţii normale. Astfel se vor reduce daunele permanente.

Profesorul imunolog Wilhelm Schwaeble sugerează că acest medicament ar putea avea efecte mai mari decât statinele utilizate pe scară largă, substanţe care duc la scăderea colesterolului. "Este uimitor că acest medicament poate avea efecte pozitive chiar şi la atâtea ore după atacul de cord. Chiar şi cel mai slab serviciu de ambulanţă din lume te va duce la spital în 9 ore de la un atac de cord. Acest tratament ar putea constitui cea mai importantă realizare a omenirii în lupta contra atacurilor de cord şi cerebrale", a declarat el.

Sursa: DailyMail