Prima pagină D:News

Când oamenii zboară: experienţele incredibile ale paraşutiştilor (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.21.2011 | ● Vizualizări: 138
Când oamenii zboară: experienţele incredibile ale paraşutiştilor (VIDEO)     skydiving, parasutism, zbor uman, plutire + zoom
Galerie foto (1)

Paraşutismul, cunoscut şi sub numele de skydiving, reprezintă săritura de la bordul unei aeronave, căderea liberă de la o anumita înălţime şi apoi aterizarea pe pământ cu ajutorul unei paraşute.

O săritura obişnuită implică existenţa unui avion, elicopter sau balon cu aer cald, ce se poate ridică la o distanţă de 1000, până la 4000 de metri de pământ. Dacă săritura se face de la o altitudine joasă, paraşuta este desfăcută imediat, iar dacă saltul se face de la mare altitudine, paraşutistul poate avea o cădere liberă de circa 1 minut până la deschiderea paraşutei.

Centrul Melbourne Skydive este cunoscut atât pentru demonstraţii de paraşutism, cât şi pentru săriturile tandem cu persoanele aflate în căutare de adrenalină. Pentru a ilustra experienţele trăite de pasionaţii skydivingului, aceştia au filmat un scurt clip de prezentare la câţiva kilometri deasupra solului.

Dacă sunteţi curioşi cum este să sari din avion de la mii de metri, dar nu doriţi să încercaţi această experienţă prea curând, clipul de mai jos înfăţişează trăirile pe care le au paraşutiştii atunci când zboară deasupra lumii:

Sursa: AOL