Prima pagină D:News

Expunerea femeilor însărcinate la pesticide afectează dezvoltarea fătului

Redactia Descopera.ro | 04.22.2011 | ● Vizualizări: 220
Expunerea femeilor însărcinate la pesticide afectează dezvoltarea fătului     pesticide, femei insarcinate, fat, dezvoltare cognitiva, creier + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii au demonstrat că expunerea femeilor însărcinate la pesticide (organofosfaţi) poate afecta dezvoltarea cognitivă a copiilor lor.

Aceştia au descoperit că fiecare creştere de zece ori a măsurii de organofosfaţilor detectaţi de-a lungul unei sarcini corespunde cu o scădere de 5,5 în scorurile globale de IQ, a copiilor până la vârsta de şapte ani.

Copiii participanţi la studiu cu cel mai mare număr de pesticide detectate prenatal au obţinut un scor cu şapte puncte mai mic la testele standardizate de inteligenţă, comparativ cu copiii care au avut un nivel scăzut al pesticidelor.

Studiul a fost efectuat în rândul a peste 400 de copii ai unor femei din Harlem, New York, ceea ce a însemnat expunerea mai degrabă la fructe şi legume stropite cu pesticide, nu o expunere directă la pesticide în mediul înconjurător.

"Această diferenţă ar putea însemna transferarea copiiilor în partea inferioară a nivelului de învăţare şi creşterea numărului de copii care au nevoie de servicii speciale în şcoli", susţine Brenda Eskenazi, profesor de sănătate a mamei şi a copilului din cadrul Universităţii din California, Berkeley.

Organofosfaţii sunt utilizaţi în mod obişnuit pe culturile din Marea Britanie, deşi unele dintre ele au limitări stricte.

"Este cunoscut faptul că organofosfaţii pot provoca probleme grave neurologice şi cognitive asupra oamenilor, fapt care nu este surprinzător având în vedere că ele sunt în mod deliberat concepute pentru a fi neurotoxice" afirmă Georgina Downs, membru al Campaniei Împotriva Pesticidelor din Marea Britanie.

Sursa: The Telegraph