Prima pagină D:News

Mai mult de un sfert dintre copiii britanici de azi vor ajunge centenari

Redactia Descopera.ro | 04.25.2011 | ● Vizualizări: 80
Mai mult de un sfert dintre copiii britanici de azi vor ajunge centenari     social, centenar, varsta, asigurari, pensie + zoom
Galerie foto (1)

În Marea Britanie, estimările oficiale arată că, din cei 12,4 milioane de copii cu vârste sub 16 ani, 3,3 milioane (27%) vor apuca vârsta de 100 de ani.

Un băiat care acum are 16 ani va trăi, cu mare probabilitate, până la 88 de ani, în timp ce o fată cu aceiaşi vârstă este posibil să atingă 91 de ani.

Conform statisticilor elaborate de Casa de Pensii, în următoarele decenii vor exista, în Marea Britanie, peste 900.000 de centenari, pensionaţi la vârsta de 65 de ani.

Aproape 10% dintre oamenii peste 65 de ani vor deveni centenari. La fel se va întâmpla şi cu 12,3 % dintre persoanele care acum se încadrează între 51 şi 65 de ani, dar şi 18,5% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 17 şi 50 de ani.

Experţii au anunţat că majoritatea copiilor din ziua de azi vor ajunge să trăiasca 100 de ani, dar nu vor primi pensie de la stat decât după 70 de ani.

Până în 2020, vârsta de pensionare va ajunge la 66 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, iar guvernul anunţă că cifrele vor continua să crească.

Laith Khalaf, consilier financiar pentru asigurări de viaţă şi pensii, spune că mesajul este simplu: dacă vrei să te pensionezi devreme, e timpul să începi să economiseşti. "Este o binecuvântare să ajungi la o vârstă înaintată, dar asta doar dacă îţi poţi permite. Cei care nu vor avea suficiente economii vor fi nevoiţi să stea la mila statului," a adăugat acesta.

De asemenea, se pune problema milioanelor de oameni care vor trăi o perioadă mai lungă de timp, dar în condiţii mult mai proaste. Milioane de oameni nu vor avea pensii sau alte surse de venit, fiind obligaţi să continue să muncească.

Deşi britanicii au o medie de viaţă ridicată, mulţi dintre ei trăiesc o parte bună a vieţii bolnavi de afecţiuni cronice invalidante, uneori chiar imobilizaţi. Asta înseamnă că, deşi trăiesc mai mult decât bunicii lor, depind de un adevărat cocktail zilnic de medicamente.

Steve Webb, ministrul responsabil cu această problemă, a anunţat: "Milioane de oameni vor petrece o treime din viaţă ca pensionari. Din acest motiv vom reforma sistemul pensiilor de stat ."

Sursa: Mail Online