Prima pagină D:News

O echipă româno-japoneză va schimba radical industria auto!

Redactia Descopera.ro | 04.26.2011 | ● Vizualizări: 138
O echipă româno-japoneză va schimba radical industria auto!     auto, bujii, laser, romania, japonia + zoom
Galerie foto (1)

O echipă de experţi din România şi Japonia doreşte să comercializeze un nou produs ce ar putea revoluţiona industria automobilelor.

Astfel, specialiştii din cele două ţări au inventat o bujie ce foloseşte laserul pentru a aprinde combustibilul din motor. Această nouă tehnologie se anunţă a fi mult mai prietenoasă cu natura, pentru că va aprinde o proporţie mai mare de combustibil. Bujiile actuale aprind doar mixul de combustibil situat în apropiere, reducând eficienţa combustiei.

De asemenea, metalul din care sunt confecţionate bujiile folosite în prezent se erodează în timp. Această tehnologie este neschimbată de acum 150 de ani, când a fost inventată.

Şi alte echipe de cercetători au încercat în anii trecuţi să înlocuiască bujia cu lasere, însă tentativele precedente s-au demonstrat a fi ineficiente şi instabile. Experţii japonezi şi români au reuşit acum să construiască o alternativă eficientă bazată pe lasere ce nu costă mult, discutând zilele acestea cu o companie producătoare de echipamente auto, Denso, ce s-a arătat interesată de invenţia lor.

Bujia-laser va folosi 2 sau 3 raze care vor pătrunde în cilindrii motorului la adâncimi variabile, permiţând o combustie mai bună decât în cazul bujiei tradiţionale şi evitând dezavantajul erodării în timp, prezentat de bujiile actuale. Bujiile-laser sunt concepute din ceramică, un material puternic, ce rezistă la căldura din motoarele pe bază de combustie.

Echipa va prezenta mai multe detalii despre invenţia revoluţionară în cadrul unei conferinţe de specialitate ce va avea loc în Baltimore pe 1 mai.

Sursa: Daily Mail

Tag-uri: auto | bujii | laser | romania | japonia