Prima pagină D:News

Aviaţia americană a anunţat cum va urmări fiecare individ inamic

Redactia Descopera.ro | 05.01.2011 | ● Vizualizări: 72
Aviaţia americană a anunţat cum va urmări fiecare individ inamic     sua, aviatia americana, fortele aeriene, drona, amprenta + zoom
Galerie foto (1)

Forţele Aeriene ale SUA doresc o nouă tehnologie de urmărire a inamicilor. Aceasta presupune o mică dronă care să "însemneze" pe ascuns un individ. Acest sistem ar permite armatei să păstreze o urmă de identificare pe acea persoană, cu ajutorul unei pudre, sau a unui lichid cu semnale emiţătoare nedetectabile.

Marina a semnat un contract în valoare de 450 de milioane de dolari cu Virginia's Blackbird Technologies, Inc. din Herndon, care produce mici emiţătoare de urmărire pentru a ţine sub supraveghere teroriştii. Departamentul Apărării a investit 210 milioane de dolari pentru a descoperi noi tehnici avansate de însemnare, urmărire şi localizare.

Cercetătorii au avut ideea de a folosi feromonii proveniţi de la insecte, hormoni detectabili în prezenţa razelor infraroşii, pentru a însemna indivizii cu amprenta lor termală. Compania Voxtel a creat nanocristale care pot fi ascunse în lichide pure, astfel încât urmele lăsate de acest amestec să fie văzute cu ajutorul ochelarilor de urmărire nocturnă.

În 2007, Comandamentul Operaţiunilor Speciale din Statele Unite (SOCOM) era în căutarea unor parfumuri sau a unor urme ce ar putea însemna răufăcatorii de la distanţă. Atunci s-a făcut cunoscută o tehnică de însemnare bioreactivă.

O altă metodă ar fi "praful inteligent" care s-ar lipi de ţinta umană şi de hainele acesteia. Acesta ar fi sistemul pe care Forţele Aeriene ar vrea să îl pună în practică ajutându-se de micile drone.

De asemenea, s-a mai discutat despre un nor de praf electromagnetic ce emite un semnal radioactiv care să fie aruncat pe un suspect, sau în calea acestuia pentru a trece prin el. Pentru ca această idee să fie pusă în practică, este nevoie de a lansa norul de praf de la o altitudine mare sau de a lansa o mică muniţie care să se dezintegreze şi să împrăştie particulele de praf asupra individului.

Cercetările demonstrează faptul că tehnologia ce implică praful inteligent este una fezabilă, ducând la planificarea unui vehicul care să se folosească de aceasta. Actuala tehnologie de urmărire a liderilor talibani sau ai al-Qaida, care se bazează pe pulsuri de frecvenţă radio sau radar, sau pe raze infraroşu intermitente, sunt eclipsate de unele dintre propuneri.

A început examinarea fezabilităţii pe câmpul de luptă a Micro Vehiculelor Aeriene (MAV), pentru a menţiona o sarcină maximă de explozibil sau de praf inteligent ce poate fi transportat cu dronele.

Forţele Aeriene au menţionat că design-ul dronelor nu este încă bătut în cuie, fiind încă deschişi la propuneri şi metode inovative.

Sursa: PopSci