Prima pagină D:News

De astăzi, cetăţenii din Shanghai nu au voie să deţină mai mult de un câine!

Redactia Descopera.ro | 05.16.2011 | ● Vizualizări: 210
De astăzi, cetăţenii din Shanghai nu au voie să deţină mai mult de un câine!     shanghai, china, caine, animal de companie + zoom
Galerie foto (1)

Proprietarii de câini din Shanghai s-au grabit pentru a obţine permisul necesar pentru animalele lor de companie înainte ca noua lege, care restricţionează dreptul de a deţine câini, să intre în vigoare. Reglementarea a fost impusă după ce câinii au crescut foarte mult în popularitate în ultima vreme.

Printre motivele menţionate de autorităţile chineze pentru noua lege se numără lătratul agresiv, deşeurile de origine animală ce au împânzit oraşul şi riscul sporit de atacuri din partea câinilor.

Pentru a încuraja proprietarii de animale de companie să obţină permisul legal pentru câinii lor, guvernul metropolei a redus costul unui permis în centrul oraşului la 500 de yuani (77 dolari) de la de 2.000 de yuani.

Rezidenţii care au obţinut permisul legal pentru doi sau mai mulţi câini înainte ca noua lege să intre în vigoare vor putea să îi păstreze, însă doar dacă vor continua să plătească anual permisul fiecărui câine.

Numărul de câini deţinuţi ca animale de companie în China este într-o continuă creştere, aceştia fiind extrem de populari în rândul clasei de mijloc, ce se află într-o rapidă expansiune. Oficialii estimează că în Shanghai există aproximativ 800.000 de câini. Rapoartele anterioare au arătat că doar un sfert dintre aceştia au obţinut permisul cerut de lege.

Conform guvernului, în 2009 populaţia oraşului Shanghai depăşea 19 milioane.

Mulţi proprietari de câini au amânat obţinerea permisului până când tariful mai ieftin a intrat în vigoare, provocând cozi şi aglomeraţie la centrele de vaccinare a animalelor, relatează Shanghai Daily.

La nivelul anului 2009, se estimează că în cele mai mari 20 de oraşe ale Chinei trăiau aproximativ 58 de milioane de câini, iar numărul acestora creşte cu aproximativ 30 la sută în fiecare an, potrivit unui sondaj efectuat recent de către revista Dog Fans din Beijing.

Deţinerea de câini fusese interzisă în 1949, atunci când comuniştii au preluat puterea. Ei au considerat deţinerea de câini a fi un "simbol al decadenţei şi al extravaganţei în timp de foamete". După ce Mao a murit în 1976, acest obicei a început să fie tolerat, iar astăzi a deţine un câine este considerat de către cetăţenii bogaţi ai Chinei drept un simbol al rangului social.

Sursa: France24