Prima pagină D:News

China recunoaşte că a instituit o unitate militară de elită dedicată Internetului

Redactia Descopera.ro | 05.29.2011 | ● Vizualizări: 180
China recunoaşte că a instituit o unitate militară de elită dedicată Internetului     china, armata, cyberarmata, unitate, elita + zoom
Galerie foto (1)

China a instituit o unitate specială dedicată mediului online, numită Armata Albastră, care va permite Armatei Populare de Eliberare protejarea de atacuri externe. Observatorii occidentali consideră că există riscul ca această unitate de elită să fie folosită pentru infiltrarea sistemelor guvernamentale străine.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Geng Yansheng, a anunţat că o echipă de 30 de persoane dedicată mediului online a fost formată pentru a îmbunătăţi siguranţa militară a Chinei.

Atunci când un reporter a întrebat dacă Armata Albastră a fost instituită cu scopul de a lansa atacuri cibernetice asupra altor ţări, Geng a menţionat că securitatea online constituie o problemă internaţională care afectează nu doar societatea, ci şi domeniul militar. Acesta a susţinut că şi China se numără printre victimele atacurilor cibernetice, acestea afectând securitatea reţelelor naţionale.

Despre unitatea online, organizată sub conducerea Comandamentului Militar Guandong, se crede că există de cel puţin doi ani dinainte ca existenţa acesteia să fie confirmată oficial.Surse din toată industria de securitate a internetului au fost de părere că hackerii chinezi sunt responsabili pentru cea mai mare parte a atacurilor cibernetice la nivel mondial.

Un raport al companiei americane Symantec susţine că aproape 30% din emailurile ce conţin viruşi au fost trimise din China, dintre acestea 21.3% fiind provenite din oraşul Shaoxing.

Sursa: Fox News

Tag-uri: china | armata | cyberarmata | unitate | elita

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI