Prima pagină D:News

Ai halucinaţii auditive? Probabil ai băut prea multă cafea

Redactia Descopera.ro | 06.09.2011 | ● Vizualizări: 432
Ai halucinaţii auditive? Probabil ai băut prea multă cafea     cafea, cofeina, halucinatii, auditive, supradoza + zoom
Galerie foto (1)

Dacă te numeri printre cei care aud voci, probabil ai băut prea multă cafea. Doar cinci căni de cafea zilnic pot fi îndeajuns pentru a juca feste urechilor, susţin cercetătorii.

Într-un experiment, voluntarii care au consumat un nivel crescut de cofeină au crezut că ascultă Bing Crosby cântând White Cristmas, chiar dacă aceasta nu era interpretată.

Cercetătorii au descris cofeina ca fiind "drogul psihoactiv cel mai utilizat la nivel mondial". Aceştia au susţinut că ar trebui abordate riscurile pe care le are consumul excesiv de cafea asupra sănătăţii.

În urma testelor, 92 voluntari au fost rugaţi să asculte un sunet constant cunoscut sub numele de "zgomot alb".

Profesorul Simon Crowe de la Universitatea La Trobe din Melbourne a menţionat că "le-am spus voluntarilor că între părţile de zgomot alb ar putea să asculte fragmente din melodia White Christmas şi în cazul în care le aud să apese un buton".

"Nu am intersectat niciodată melodia White Christmas cu părţile de zgomot alb, dar am constatat că persoanele care erau foarte stresate şi care au avut un nivel ridicat de cofeină au crezut că au auzit cântecul".

"Combinaţia dintre cofeină şi stres măreşte probabilitatea ca un individ să se confrunte cu un simptom de tip psihotic".

Echipa de cercetare de la Şcoala de Ştiinţă Psihologică a descoperit că cinci căni de cafea pe zi erau îndeajuns pentru a declanşa simptome de tip psihotic.

"Este nevoie ca acest drog «sigur» să fie tratat cu mai multă atenţie", susţine profesorul Simon Crowe.

Sursa: Daily Mail