Prima pagină D:News

Activiştii critică Indonezia pentru planurile de eliberare a delfinilor din captivitate

Redactia Descopera.ro | 06.19.2011 | ● Vizualizări: 64
Indonezia      delfini, indonezia, eliberare + zoom
Galerie foto (1)

Indonezia plănuieşte să elibereze delfinii din captivitate direct în mare, fără a-i mai supune unui program de reabilitare. Această veste i-a înfuriat pe activiştii care spun că delfinii care au fost crescuţi în captivitate nu pot supravieţui în sălbăticie fără a fi pregătiţi. Mai întâi, ei trebuie să înveţe să înoate drept, să vâneze şi să înveţe să identifice sunetele din mări.

De asemenea, Jakarta Animal Aid Network (JAAN), organizaţia pentru ajutorarea animalelor din Indonezia, susţine că această hotărâre încalcă o înţelegere pe care ei avut-o cu oficialităţile şi care prevedea o reabilitare corespunzătoare.

Activistul Ric O'Barry, protagonistul filmului "The Cove", care a obţinut Oscarul pentru cel mai bun documentar în 2009, a spus că Indonezia riscă să atragă multă publicitate negativă, dacă va elibera delfinii fără a-i pregăti pentru sălbăticie.

"Indonezia are oportunitatea de a trimite un mesaj întregii lumi, arătând cât de mult le pasă oamenilor de aici de natură", a spus O'Barry. El a mai adăugat că delfinii vor fi în pericol dacă nu vor urma programul de reabilitare: "trebuie să îşi recapete forţa musculară, să se obişnuiască să înoate contra curenţilor şi să înveţe să vâneze."

Deşi Indonezia a făcut ceea ce trebuia, prin interzicerea capturări delfinilor, autorităţile par să nu realizeze importanţa internaţională pe care o au aceste eliberări.

"Indonezia are o şansă imensă de a-şi face publicitate pozitivă, sper să nu rateze această oportunitate," a încheiat Ric O'Barry.

Sursa: France 24

Tag-uri: delfini | indonezia | eliberare